Snabb kreolsk Jambalaya med kräftor och chorizo

290

Snabb kreolsk Jambalaya med kräftor och chorizo

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 1 majskolv
  • 1,5 dl ris
  • 3 fula tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g chorizo eller annan stark korv
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk smör och neutral rapsolja till stekning
  • 1 burk krossad tomat
  • 4 dl vatten
  • 1 knippe persilja
  • 1 stor näve kokta signalkräftor (eller hur många ni vill)
  • Salt och svartpeppar till smaksättning

Instruktioner

  • Skala och skiva lök och vitlök. Skär ner korven och tomaterna i bitar och skär av majskornen från majskolven.
  • Fräs allt utom kräftorna i en gryta med smör och rapsolja.
  • Slå på riset, rökt paprikapulver, krossad tomat och vatten och låt koka upp under lock.
  • Låt småkoka i ca 15 minuter tills riset är färdigt. Smaksätt med salt och peppar.
  • Vänd ner kräftor och hackad persilja i grytan och servera direkt!
Måltid: Huvudrätt

Har du lagat det här?

Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.

Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB