Enkel kräftsoppa med mascarpone

532

Enkel kräftsoppa med mascarpone

Portioner 4

Ingredienser

  • Kräftskal från ca 25-30 kräftor
  • 1 morot
  • 2 palsternacka
  • 1 vitlök
  • 2 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5-2 liter vatten
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk mascarpone
  • smör och olivolja till stekning
  • havssalt

Instruktioner

  • Skala rotfrukter och lök, dela dem i stora bitar.
  • Lägg 2 msk smör och olja i en stor kastrull. Tillsätt grönsaker, lök, tomatpuré och kryddorna. Rör om och fräs alltsammans i ett par minuter.
  • Tillsätt kräftskalen och fräs allt i cirka 5-10 minuter. Rör hela tiden. Häll på vattnet och sjud på svag värme i cirka 20-25 minuter utan lock.
  • Sila buljongen och plocka undan lök och rotfrukter till att mixa soppan med.
  • Tillsätt mascarpone, lök och rotfrukter och mixa soppan slät och sila den.
  • Låt soppan koka upp igen, smaksätt med salt och cayennepeppar och ett stänk citronsaft. Klart att servera ☺
Måltid: Förrätt, Soppa
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB