Indisk lammgryta med chorizo

876

Curry, spiskummin och kanel är jättegoda kryddor till lamm. Låt allt få koka länge tills tomatsåsen är härligt djupröd i färgen. Om du vill kan du se hela receptet som ett slags rårecept. Ta då bort alla kryddor i receptet och tänk till lite över vad du själv gillar. Kanske hittar du en alldeles strålande kryddkombination!

Indisk lammgryta med chorizo

Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g urbenad lammbog
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 knippe timjan
  • 2 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g varmrökt sidfläsk
  • 5 små chorizokorvar
  • saften från 0,5 citron
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Kryddblandning

  • 1 msk curry
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk kanel

Instruktioner

  • Skär köttet i 5×5 cm stora grytbitar.
  • Skala morötter och palsternackor och dela dem i stora bitar. Dela vitlöken på mitten.
  • Bryn lammbitarna i olja i en rymlig gryta tillsammans med tomatpuré, vitlök, timjan, salt och kryddblandning. Tillsätt vatten och hela tomater med spad och låt allt koka upp. Skumma bort det som lägger sig på ytan.
  • Skala och skiva schalottenlökarna och lägg i rotfrukter, sidfläsk och schalottenlök. Låt köttet sjuda i 1–1 ½ timme tills det blir mjukt och mört.
  • Skär chorizon i grova skivor och tillsätt den, låt grytan få ett uppkok och smaksätt med peppar och pressad citron.
  • Servera med tacobröd och en klick rysk yoghurt.
Måltid: Gryta, Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB