Mina kokta kräftor

688

Kräftskivan är strålande. Kom ihåg att spara kräftskalen — åtminstone dina egna (det gör jag) — och koka en god soppa. Det är ju synd att slänga den fina smaken. Enjoy!

Mina kokta kräftor

Ingredienser

  • 1 kg levande insjökräftor

LAG

  • 3 liter vatten
  • 33 cl mörk öl
  • 1 dl salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk kumminfrön
  • 4 knippen krondill

Instruktioner

  • Koka upp vatten, öl, salt, socker, kummin och hälften av krondillen i en stor kastrull. Låt lagen sjuda 10 minuter.
  • Lägg i kräftorna och låt koka 4–5 minuter, var noga med att se till att kräftorna är täckta med lagen under koket.
  • Ta kastrullen från spisen och lägg i resterande dill. Låt kräftorna svalna i lagen.
  • Låt stå i kyl, gärna över natten så smaken tränger in i kräftorna ordentligt.
  • Servera med goda svenska och danska ostar, kvittenmarmelad, snaps och bröd!
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB