Grillade grönsaker med yoghurt och het misodressing 

2K

Bjud dina vänner på grillade grönsaker med pimp! Använd goda råvaror och keep it simple!

Grillade grönsaker med yoghurt och het misodressing 

Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g blandade grönsaker Jag valde paprika, zucchini, aubergin och buntlök.
  • 4 dl tjock yoghurt (10 %)
  • Parmesan till topping
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 näve koriander och bladpersilja till servering

MISO-CHILI DRESSING

  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk Crispy chili pasta (Laoganma)
  • 1 msk Gochujang pasta
  • 1 msk misopasta
  • 3-4 msk risvinäger eller juicen från 2 lime

Instruktioner

  • Tänd grillen och låt det bli en fin jämn glödbädd innan ni grillar.
  • Under tiden kan du preppa grönsakerna inför grillningen genom att vända dem i pyttelite olivolja och lite havssalt.
  • Skaka ihop dressingen i en burk med lock.
  • Smaka upp yoghurten med lite salt och peppar.
  • Grilla grönsakerna under lock i ca 10-12 minuter – vänd dem under tiden ett par gånger. När de känns lagom mjuka, så lyft upp dem på ett ugnsfast fat och ringla över dressingen.
  • Bred ut yoghurt på ett stort serveringsfat, toppa med grönsakerna och lite mer dressing. Avsluta med riven parmesan och plockade örter. Servera direkt!
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB