Grillade grönsaker med yoghurt och het misodressing
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Servings: 4
Ingredienser
800gblandade grönsakerJag valde paprika, zucchini, aubergin och buntlök.
4dltjock yoghurt (10 %)
Parmesan till topping
Havssalt och svartpeppar från kvarn
1nävekoriander och bladpersilja till servering
MISO-CHILI DRESSING
1dlneutral rapsolja
0,5dlolivolja
2mskCrispy chili pasta (Laoganma)
1mskGochujang pasta
1mskmisopasta
3-4mskrisvinäger eller juicen från 2 lime
Instruktioner
Tänd grillen och låt det bli en fin jämn glödbädd innan ni grillar.
Under tiden kan du preppa grönsakerna inför grillningen genom att vända dem i pyttelite olivolja och lite havssalt.
Skaka ihop dressingen i en burk med lock.
Smaka upp yoghurten med lite salt och peppar.
Grilla grönsakerna under lock i ca 10-12 minuter – vänd dem under tiden ett par gånger. När de känns lagom mjuka, så lyft upp dem på ett ugnsfast fat och ringla över dressingen.
Bred ut yoghurt på ett stort serveringsfat, toppa med grönsakerna och lite mer dressing. Avsluta med riven parmesan och plockade örter. Servera direkt!