Räcker till 4 landgångshungriga midsommargäster!
Sillamacka med brynt smör
Ingredienser
- 1 danskt rågbröd
- 6 skalade ägg, kokta 7 minuter
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 2 msk gräddfil
- 4-6 matjessillfiléer, gärna lagrad matjessill från Norröna
- 400 g kall kokt färskpotatis
- 1 skalad liten silverlök
- 1 knippe rädisor
- 100 g smör
- 1 citron
- gott smör, flingsalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skiva brödet på längden till fyra landgångsmackor, ca 1 cm tjocka. Bred på gott smör.
- Hacka äggen, hälften av dillen och gräslöken och blanda med gräddfilen. Smaksätt äggröran med salt och peppar.
- Skär sillen i bitar och skiva potatisen.
- Lägg äggröran på bröden, sen potatis och sill.
- Skiva lök och rädisor supertunt och lägg på toppen av mackorna. Toppa med dillvippor och hackad gräslök.
- Bryn smöret och skeda över mackorna, pressa över citron och servera direkt!