Bjud dina vänner på grillade grönsaker med pimp! Använd goda råvaror och keep it simple!
Grillade grönsaker med yoghurt och het misodressing
Ingredienser
- 800 g blandade grönsaker Jag valde paprika, zucchini, aubergin och buntlök.
- 4 dl tjock yoghurt (10 %)
- Parmesan till topping
- Havssalt och svartpeppar från kvarn
- 1 näve koriander och bladpersilja till servering
MISO-CHILI DRESSING
- 1 dl neutral rapsolja
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk Crispy chili pasta (Laoganma)
- 1 msk Gochujang pasta
- 1 msk misopasta
- 3-4 msk risvinäger eller juicen från 2 lime
Instruktioner
- Tänd grillen och låt det bli en fin jämn glödbädd innan ni grillar.
- Under tiden kan du preppa grönsakerna inför grillningen genom att vända dem i pyttelite olivolja och lite havssalt.
- Skaka ihop dressingen i en burk med lock.
- Smaka upp yoghurten med lite salt och peppar.
- Grilla grönsakerna under lock i ca 10-12 minuter – vänd dem under tiden ett par gånger. När de känns lagom mjuka, så lyft upp dem på ett ugnsfast fat och ringla över dressingen.
- Bred ut yoghurt på ett stort serveringsfat, toppa med grönsakerna och lite mer dressing. Avsluta med riven parmesan och plockade örter. Servera direkt!