Champagne och andra bubblor

Vilket bubbel ska man välja?

Bubbeltips

Champagne är en perfekt dryck till bl.a. våra svenska julbord då den höga syran bryter fint mot den salta och feta maten. I samarbete med vinskribenten och champagnekännaren Fredrik Schelin kommer här några bubbliga tips i olika prisklasser.

Diebolt-Vallois Prestige Brut

Nr 7723. Pris 429 kr

Vacker och inbjudande, och inte bara flaskans design utan även insidan. Perfekt till Nyår med sin fina mineralitet och generösa frukt. Tydligt äpplig med fylliga citrusfrukter och lång härligt svalkande mineralitet. Ett favoritvin med friskhet och finess.


Charles Heidsieck Brut Réserve

Nr 77522. Pris 499 kr

Charles Heidsieck är en generös champagne med en härlig brödig och fylllig stil. Frisk smak med fruktiga inslag och begynnande mognad. Ett stort vin som klarar kraftfulla maträtter på ett galant sätt.


Palmer & Co Brut Reserve

Nr 7372. Pris 329 kr

Palmer & Co kan vara ett av bolagets bästa köp i sin prisklass. Fin brödighet blandas med en massiv syra och tydliga mineraler. Prisvärd äkta vara.


Taittinger Brut Millésimé 2014

Nr 7871. Pris 629 kr

En välbalanserad upplevelse med eleganta doftinslag av nougat, gula och gröna sommaräpplen samt solmogen citrus. I smaken återkommer nougat, äpplen och citrus men blandas upp av kex, mineraler och kalk. Klasschampagne med ett generöst anslag.


Bollinger R.D 2007

Nr 92590. Pris 2099 kr

En välbalanserad upplevelse med eleganta doftinslag av nougat, gula och gröna sommaräpplen samt solmogen citrus. I smaken Efter en stund i glaset med lite högre temperatur öppnar vinet upp sig. Vinet är elegant med lång smak och distinkt syra men med balanserad fin frukt. Gula och röda sommaräpplen, mariekex, apelsinmarmelad, nougat, tydliga mineraler, vita fina tanniner, grapefruktsskal, sälta, ostronskal, solvarma limefrukter, chili, muskot, saffran, ingefära och enbär.


Privat Brut Nature Reserva 2018

Nr 7904. Pris 120 kr

Aptitretare på ekologiska och livfulla druvor, laddade med citrus, rivet limeskal, mineralsälta och gröna knapriga äpplen. Så rent och uppfriskande.


Bisol 1542 Crede Brut

Nr 77455. Pris 189 kr

Inte alla vet att Prosecco har tre nivåer på kvalitet. Denna tillhör ett av de högsta stegen upp på prosecco-pallen. Imponerande med fina mjuka bubblor, toner av lime, citron, sälta, rökiga mineraler och pomelo.


Close
© Copyright Tina Nordström AB