Lammfärskebab

234
TIPS!

Testa att göra dina egna naanbröd

Servera med lammfärsspetten med hembakade naanbröd och grillade äpplen med halloumi och russin. De är också goda till yoghurt med fänkål, ingefära och granatäpple.

Foto: Charlie Drevstam

Lammfärskebab

Portioner 4

Ingredienser

  • 9 citrongräs
  • 0,5 gul lök
  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 4 msk hackad persilja
  • svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Tänd grillen och låt den få fin glöd.
  • Blötlägg de åtta citrongräsen i kallt vatten i 15–20 minuter (då blir de inte brända på grillen).
  • Skala och riv den halva löken.
  • Blanda färsen med salt, riven lök och hackad persilja.
  • Finhacka den yttersta delen av ett citrongräs (det ska bli cirka 2 msk). Smaksätt färsen med hacket och lite grovmalen svartpeppar.
  • Forma färsen till små järpformade bollar runt citrongräset längst ner vid roten. Grilla spetten i ett par minuter på varje sida på medelvarm grill. Vänd dem lite då och då.
  • Servera spetten med naanbröd och en god sås.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB