Om mig

HEJ, DET ÄR JAG SOM ÄR TINA!

Bullrigt, högt i tak och långt ifrån perfekt

I mitt kök är det bullrigt, högt i tak och långt ifrån perfekt. Precis som det ska vara när man lagar mat. Här visar jag hur du lagar jättegod mat utan krångel, ger dig inspiration och delar med mig av fiffiga tips.

Med min mat vill jag ge dig ett större självförtroende i köket. Jag vill helt enkelt hjälpa dig att utmana konventioner, och att strunta i allt som anses vara rätt eller fel.

Back to basic

Det var i Ramlösaparken i Helsingborg som allting började för mig.. I Ramlösaparken har jag sprungit som barn, kissat på mig, varit tandlös, blivit kär och gjort slut med killar. I parkens Wärdshus hade mina föräldrar sin restaurang. Eftersom de jobbade jämt var jag och min bror ständigt hemma hos farmor och farfar. De bodde nämligen precis intill Ramlösa Wärdshuset – tack och lov! För det var hos dem vi fick äta lingon med mjölk, och helt underbar vanlig mat. Visst var pappas mat god, men det var finessmat. Den vanliga maten, som grönkålssoppa och ”äggakaga”, den stod farmor för. Men visst hände det att vi smög in på Wärdshuset och glufsade i oss glassufflé då och då. Det kan man ju inte säga nej till.

Som vuxen har jag insett vilken fantastisk bas det är jag står på. Jag har växt upp med farmors rediga mat och pappas restaurangmat. Jag har jobbat på restauranger som kunnat sin sak, och därigenom fått en stabil grund av kunskap och klokhet. En grund som jag idag står tryggt på.

Min kunskap och breda erfarenhet vill jag använda till att inspirera dig. Det är ju faktiskt ett serviceyrke jag har. Nu hoppas jag att du letar rätt på ett recept som du är riktigt sugen på, så hjälps vi åt att skapa ren och skär matglädje!

Close
© Copyright Tina Nordström AB