Ugnsrostad aubergin med sesam och kumminsalt

419
TIPS!

Servera till grillad fisk eller kyckling!

Perfekt till grillad fisk eller kyckling.

Ugnsrostad aubergin med sesam och kumminsalt

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • Kryddsalt
  • 2 msk rostade sesamfrö
  • 2 tsk kumminfrö
  • 1,5 tsk havssalt
  • 0,5 citron
  • 1 knippe oxalis eller krasse

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 200 grader, picka små hål i auberginen med en gaffel eller provsticka.
  • Lägg in auberginen i ugnen i ca 20-25 minuter tills den känns mjuk och mör. Känn gärna med en provsticka. Ta ut och låt auberginen svalna.
  • Stöt ingredienserna till kryddsaltet i en mortel.
  • Pilla av skalet från auberginen och lägg den på ett fat. Mosa till den med en gaffel lite lätt och smaksätt med kryddsaltet och pressad citronsaft.
  • Avsluta med att plocka över örter och servera direkt till t.ex. grillad fisk eller kyckling.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB