Ricottabakade rödbetor med grillade örtscones

487

Örtscones och foliepaket med rödbetor och ricottaost på grillen. Enkelt & gott!

Ricottabakade rödbetor med grillade örtscones

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 förkokta rödbetor
  • 150 g ricotta
  • 4-5 sardellfileer
  • 2 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe persilja
  • olivolja till smaksättning
  • salt
  • 2 krm chiliflakes

Instruktioner

  • Tänd grillen till en fin glödbädd.
  • Skala och hacka vitlöken , hacka sardellerna och örterna. Lägg upp klyftade rödbetor i små folieformar, ringla över lite olivolja.
  • Fördela osten, sardeller, vitlök och örter på rödbetan och pressa över limejuice. Smaksätt med salt och chiliflakes på toppen.
  • Stäng folieformarna med ett lock och lägg dem på grillen. Låt grilla under stängt lock i 8-10 minuter så rödbetan blir varm och fyllningen smälter. Ät direkt!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB