Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter

3.7K
TIPS!
Rosta gärna nötterna snabbt i en torr stekpanna!

Allt tillagas i en & samma panna. Snabbt, enkelt & jättegott på julbordet.

Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter

Portioner 4

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g färskost
  • 2 dillvippor
  • 100 g blåmögelost (vi gillar roquefort)
  • 1 näve hackade valnötter
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Ansa och snygga till kålen, men behåll den hel.
  • Fräs kålen med några skedar olivolja i en stekpanna och slå på 2 dl vatten samt 0,5 tsk salt – sätt på ett lock och låt koka upp hastigt.
  • Häll av vattnet och tillsätt grädde och färskost. Koka ihop till en simmig stuvning, smaka av med hackad dill, salt och peppar.
  • Lägg upp i någon fulsnygg tallrik eller ett fat, toppa med smulad blåmögelost och valnötter!
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB