Rysk valnötsdipp

2.5K
TIPS!
Riktigt gott till grillade grönsaker

Det här är vår version av en valnötsdipp jag & Benny fick i Moskva för många år sedan. Därav namnet. 🙂 Riktigt fint till grillade grönsaker.

Rysk valnötsdipp

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl valnötter
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt

Instruktioner

  • Skala schalottenlök och vitlök. Hacka lök, vitlök och valnötter fint.
  • Lägg hacket i en kastrull och tillsätt olja och alla kryddor. Fräs i cirka 2 minuter.
  • Tillsätt crème fraichen, rör om och koka upp. Smaka av med salt och låt svalna innan servering.
Måltid: Såser & Dressingar
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB