Varma tomater och vindruvor med parmesanbröd

494

Om du gillar krutonger kommer du att ropa högt när du smakar parmesanbrödet!

Foto: Charlie Drevstam

Varma tomater och vindruvor med parmesanbröd

Portioner 4

Ingredienser

  • 300 g gröna vindruvor
  • 300 g blandade små fina tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 knippe bladpersilja

Parmesanbröd

  • gott surdegsbröd
  • 75 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 50 g parmesanost, riven

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Ställ in i ugnen och låt stå i 10–15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.
  • Plocka persiljebladen och hacka dem. Ta ut formen och vänd ner persiljan.
  • Höj ugnstemperaturen till 230 grader.
  • Skär brödet i tjocka avlånga bitar och lägg dem i en skål. Smält smöret och blanda i senapen. Häll det över brödet och vänd runt ordentligt tillsammans med parmesanosten. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Lägg upp tomater och vindruvor i portionsskålar. Servera tillsammans med parmesanbrödet som du doppar i spadet.

Tips!

DRYCKESTIPS: Välj gärna en fruktig prosecco med lite frisk sötma och blommighet.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB