Krossade morötter med citron, parmesan och stekt färskkorv

133
MUMS!

Testade på ungarna & de gillade det

Krossade morötter med citron, parmesan och stekt färskkorv

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 morötter i slantar
  • 1 gul lök, skivad 
  • Smör och rapsolja till stekning 
  • 1 dl vatten
  • 4 av dina godaste färskkorvar (Jag använde dansk medisterkorv)
  • 1 dl rostade solroskärnor eller pumpakärnor
  • bladpersilja 
  • citron och riven parmesan till topping 
  • Havssalt och svartpeppar
  • Grov skånsk senap till servering

Instruktioner

  • Fräs på morötter och lök i en djup stekpanna med smör och matolja. Slå på en skvätt vatten, en tuss salt och peppar och låt koka knappt mjuka under lock (tar ca 7- 8 min).
  • Låt korvarna mysa i en annan stekpanna med smör tills morötterna är klara.
  • Känn på moroten att den är lagom mjuk och lyft upp morötter och lök på ett serveringsfat. Krossa alltsammans grovt med en stöt eller gaffel.
  • Hacka över persilja, pressa över citron och riven parmesan. Toppa med solroskärnor.
  • Servera morötterna varma med korven och en kladd senap.

Video

Måltid: Huvudrätt, Lunch
Kök: Nordiskt

Har du lagat det här?

Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.

Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB