Stekt sejrygg med varm gurka och pepparrot

912

Jag hoppas att varm gurka blir den nya stora trenden! Sjukt gott!

Stekt sejrygg med varm gurka och pepparrot

Portioner 4

Ingredienser

  • 700 g sejryggfilé
  • Smör och olivolja till stekning
  • 2-3 msk vetemjöl till panering
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 1 bit pepparrot
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 msk smör
  • Salt & vitpeppar till smaksättning

Stompad potatis

  • 500 g nykokt varm potatis
  • 2 – 3 stora msk gräddfil
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar

Instruktioner

Stompad Potatis

  • Mosa ihop nykokt potatis med gräddfil och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och håll varmt.

Gurka

  • Skala och kärna ur gurkan (spara till senare). Skär gurkan i centimetertjocka bitar.
  • Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör och saften från 1 citron i en kastrull. Lägg i gurkan samt det urskrapade kärnhuset och låt småputtra ett par minuter på medelhög värme.
  • När vätskan kokat in och såsen blivit simmig så tillsätt finhackad mynta och riven pepparrot strax innan servering .

Fisk

  • Skär fisken i portionsbitar. Vänd i vetemjöl på båda sidor och krydda runtom med salt och peppar.
  • Stek fisken i olivolja och avsluta med smör i en het stekpanna 3–4 minuter per sida eller tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 52–56 grader.
  • Ös fisken med smöret under stekning.

Servera

  • Lägg upp fisken och den varma gurkan på tallrikar och riv över lite extra pepparrot för extra ”sting”. Servera med stompad potatis!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB