Pinnbröd med varmrökt lax & pepparrot

3.1K
MUMS!
En klassiker i lyxig tappning.

Lyxa till pinnbröden med en smarrig laxröra så når denna klassiker nya höjder. 🙂

Pinnbröd med varmrökt lax & pepparrot

Portioner 12 pinnbröd

Ingredienser

Pinnbröd

  • 1 liter vetemjöl special ca 700 g
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 30 g smält smör

Laxröra

  • 300 g varmrökt lax
  • 2 dl god majonnäs
  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1 dl cornichons
  • 1 knippe gräslök finhackad
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • 1 knippe hackad dill + extra till servering
  • 4 citronklyftor

Instruktioner

Vi börjar med degen

  • Blanda alla ingredienser till en smidig hyfsat fast deg och låt gå i ca 3-4 minuter i degblandaren.
  • Låt degen jäsa i ca 35-40 min.
  • Packa ner degen i en skål med lock och ta med dig ut i skogen tillsammans med laxröran och en termos kaffe.

Laxröra

  • Smula ner varmrökt lax i en skål. Blanda ner finhackade cornichons, gräslök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil.
  • Blanda ihop till en röra och smaka av med salt och svartpeppar.

I skogen

  • Tänd en eld vid din finaste grillplats.
  • Snurra upp en degen på pinnar.
  • Grilla pinnbröden över öppen eld och fyll med laxröran. Toppa med citron, dill och extra riven pepparrot.
Måltid: Lunch, Mellanmål
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB