Örtstekt kyckling med färskpotatis och pepparrot

862
TIPS!

Servera med surdegsbröd, hackad dill och riven färsk pepparrot.

Örtstekt kyckling med färskpotatis och pepparro

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 urbenad hel kyckling
  • 2 dl färska örter jag använde rosmarin, mynta, oregano & salvia
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smält smör
  • 300 g färskpotatis

Rimlag

  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl salt
  • 2 msk socker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda rimlagen och lägg ner kyckling att rimma i ca 20-25 min.
  • Hacka vitlök och örterna och blanda med smält smör.
  • Lyft upp kycklingen och torka av lätt med papper, gnid in örtblandningen i kycklingen och lägg den i en ugnsform.
  • Sätt på potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
  • Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen i ca 30-35 min. Ös med smöret ett par gånger under stektiden.
  • Häll av potatisen och mosa med en gaffel, smaksätt med den goda skyn från kycklingen.
  • Rosta surdegsbrödet och toppa med potatiskross, skivad kyckling samt massor av dill och riven pepparrot på toppen. Käka direkt!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB