Oxsvanssoppa med pepparrot och persilja

773

Tar lite tid, men den som väntar på nåt gott…

Oxsvanssoppa med pepparrot och persilja

Portioner 4

Ingredienser

  • 1,5 kg oxsvans huggen i bitar
  • 2-3 msk rapsolja
  • smör eller ister till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • Roten av en blekselleri 200 g
  • 8-10 svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 bit riven pepparrot
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och behåll grönsaker och lök i hela bitar.
  • Krydda oxsvansen med salt och peppar runt om. Värm matfettet i en gryta och bryn oxsvansbitarna.
  • Lägg i grönsaker, lök och kryddor i grytan och häll på vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl.
  • Sänk värmen och sjud under lock på svag värme i 3-3,5 timmar eller tills köttet är genomkokt och mört att pilla från benen.
  • Ta upp oxsvansbitarna och låt dem svalna något. Plocka bort köttet från benen.
  • Koka upp buljongen med grönsakerna. Lägg tillbaka köttet i soppan. Smaka av noga och justera kryddningen med salt och peppar. Eller kanske en skvätt japansk soya om ni känner för det.
  • Strö över persilja och riven pepparrot vid servering.
Måltid: Huvudrätt, Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB