Stekt kycklingbröst

10.9K

Stekt kycklingbröst

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • olivolja
  • 50 g smör
  • 1 knippe salvia
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och vitpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Peta in salviablad under skinnet på kycklingbrösten, salta och peppra. Krossa vitlöken med sidan av knivbladet.
  • Ta i hälften av smöret och olivolja i pannan, lägg nu ner kycklingen med skinnsidan nedåt.
  • Bryn kycklingen med skinnsidan nedåt i stekpanna i olja. Tillsätt vitlök och några salviakvistar och stek kycklingen på skinnsidan på medelhög värme ett par minuter.
  • Ta i en sista klick smör och vänd kycklingbröstet. Stek vidare 4-5 minuter på medelhög värme och under tiden öser vi kycklingbröstet med det goda smöret med smak av vitlök och salvia.
  • Mjukstek kycklingen till en innertemperatur av 70-72 grader och låt vila ett par minuter innan ni skivar upp till servering så behåller den sin saftighet.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB