Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)

752
TIPS!

Perfekt snabbt lunchkäk!

En salig röra av ingredienser som blir en rejäl käftsmäll vid servering.

Foto: Freddy Billqvist

Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)

Portioner 8

Ingredienser

  • 2 kg kycklinglår med ben
  • 3 msk ister eller kokosolja till stekning
  • 2 burkar kokosmjölk 800 ml
  • 1,5 dl riven kokos rostad
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 3 citrongräs bankad och grovt skuren
  • 0,5 tsk salt
  • 2 lime

Kryddpasta:

  • 4 hela nejlikor
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 7 schalottenlökar skalade och grovt skurna
  • 4 cm färsk ingefära skalad och grovt skuren
  • 5 klyftor vitlök skalade
  • 2 röda chilifrukter

Instruktioner

  • Ok, vi börjar med kryddpastan. Ta fram en mortel eller kör kryddpastan med en mixer/mixerstav. Slå sönder nejlikor och kardemumma i din mortel. Ta sedan i resten av ingredienserna och mosa det ordentligt till en härlig kryddblandning .
  • Bryn kycklingen i en gryta, salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  • Ta i all kryddpasta och kokosflingorna. Låt det få rostas i fettet från kycklingen.
  • Lägg i kycklingen igen och häll på kokosmjölk, stjärnanis, kanelstång, salt och citrongräs.
  • Fyll på med vatten så att det precis täcker kycklingen. Låt sjuda i ca 30 minuter.
  • Lyft upp kycklingen och låt såsen koka ihop några minuter – kör ner en mixerstav i såsen precis innan servering så såsen blir skummig.
  • Vill man kan man portionera upp den i lunchlådor med lite ris och limeklyftor. Perfekt snabbt lunchkäk!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB