Du vet vad man säger – en god sås gör halva middagen, så nu kör vi! Laborera fritt med sälta från sojan, syrlighet från vinägern och sötma från portvinet tills du får en härlig ”kropp” i såsen. Det här klarar du!
Alla recept till gåsamiddagen hittar du här!
Sås till gås
Ingredienser
- 1,5 liter reducerad kraftig god gåsfond
- Japansk soja
- Sherryvinäger
- Portvin
- 2 msk smör
- 1 finhackad schalottenlök
- 3 msk finhackad persilja eller timjan
- svartpeppar till smaksättning
- Lite maizena utrört i vatten till redning om man vill ha en tjockare sky
Instruktioner
- Koka upp fonden och smaka av så ni får en smakbild på grunden. Laborera fritt med sälta från sojan, syrlighet från vinägern och sötma från portvinet tills ni får en härlig ”kropp” i såsen.
- Red av såsen och avsluta med att vispa ner lite smör, svartpeppar från kvarn, hackad lök och örter.