Plättlätt råraka med laxrom och smetana 

5.1K
MUMS!
Kökshäng inför gåsamiddan!

Nästan gåsamiddag, fast ändå inte: Plättlätt råraka till förrätt, Tajta lår à la confit och spetskål i ugn med hasselnötter och manchego till huvudrätt och sen Skånsk äppelkaka med slövispad grädde som avslut.

Plättlätt råraka med laxrom och smetana 

Portioner 4

Ingredienser

  • 300 g skalad fast potatis
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 burk smetana, ca 1 dl
  • 50 g laxrom
  • smör, rapsolja, salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla potatisen fint (skölj den inte). Salta och peppra.
  • Smält smör med lite olja i en plättlagg om du har en sådan, annars tar du en hederlig gammal stekpanna.
  • Lägg potatisen i tunna runda, glesa kakor i plättjärnet och stek dem krispiga och gyllenbruna på båda sidor.
  • Skär gräslöken fint.
  • Lägg upp rårakorna nystekta på tallrikar med smetana, laxrom och gräslök. Njuut..
Måltid: Förrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB