Ragu Bolognese

2K

Har du nån magisk hemlig ingrediens i din mat? För mig är det helt klart kycklinglever i min bolognese! Men shh, det är vår lilla hemlighet. 😜

Ragu Bolognese

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 150 g kycklinglever
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar San Marzano-tomater (ca 800 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ msk blandade torkade kryddor – (salvia, timjan, rosmarin, oregano)
  • Spaghetti
  • Riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Skala vitlöksklyftorna. Skär vitlök och blekselleristjälkar i tunna skivor.
  • Fräs en stund i olivolja i en panna.
  • Lägg i de torkade kryddorna och tomatpurén. Låt allt fräsa i ett par minuter.
  • Tillsätt blandfärsen, finfördela med en trägaffel och bryn i några minuter.
  • Skär kycklinglevern i fina tärningar och lägg ner i pannan.
  • Häll i burktomaterna, sänk värmen och låt sjuda i cirka 25 minuter.
  • Smaksätt med salt och lite svartpeppar ur kvarn.
  • Servera med nykokt spaghetti och riven parmesanost.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB