Köttfärslimpa med bacon

674

En vardagsfavorit! Servera gärna med ättiksgurka och en fräsch grönsallad.

Köttfärslimpa med bacon

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 skiva mjukt vitt bröd
  • 1 skalad gul lök
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 600 g blandfärs
  • 2 paket bacon à 140 g
  • nymalen svartpeppar och salt

Till stekning

  • ¼ rotselleri skuren i grova bitar
  • 1 gul lök i klyftor
  • några rosmarinkvistar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Skär bort kanterna på brödet och finhacka löken.
  • Lägg brödet i en bunke och tillsätt lök, mjölk, ägg, senap, worcestershiresås, salt och peppar. Låt brödet ”sågga ” ca 15 minuter, dvs bli mjukt.
  • Blanda i färsen. Låt nu färssmeten svälla som man säger, smakerna ska bli kompisar och konsistensen fastare. Ge det ca 20 minuter.
  • Forma färsen till en limpa i en ugnsform eller på en plåt och linda in den tajt med baconet så det täcker. Lägg lök och rotsellerin runt om och strö över rosmarin.
  • Stek köttfärslimpan i ugnen 35–40 minuter. Servera gärna med ättiksgurka och en fräsch grönsallad.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB