Pannbiffar med krämiga champinjoner

4.1K

Pannbiffar smaksatta med bostongurka och worcestershiresås. Servera med en busenkel champinjonsås och kokt potatis.

Pannbiffar med krämiga champinjoner

Portioner 4 hungriga

Ingredienser

BIFFAR

  • 1 skiva mjukt vitt bröd
  • 1 skalad gul lök
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk grov senap
  • 1 dl bostongurka
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 800 g blandfärs
  • smör
  • matolja
  • nymalen svartpeppar

SÅS

  • 250 g champinjoner
  • ½ skalad gul lök
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk neutral matolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ev smör
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

BIFFAR

  • Rafsa bort kanterna på brödet och finhacka löken.
  • Lägg brödet i en bunke och häll på lök, mjölk, ägg, senap, bostongurka, worcestershiresås, salt och peppar. Låt brödet ”sågga in”, dvs bli mjukt.
  • Tillsätt färsen och blanda. Låt gärna smakerna bli BFF 10 minuter innan du formar smeten till biffar.
  • Stek ett par minuter på varje sida i smör och olja. Håll biffarna varma under lock.

SÅS

  • Dela champinjonerna i kvartar. Finhacka lök och vitlök, hacka persiljan.
  • Värm oljan i en kastrull och sautera lök, vitlök och champinjoner en stund.
  • Häll i grädde och mjölk och koka ihop till en simmig och krämig sås. Smaksätt med salt och peppar.
  • Vispa gärna ner en klick smör om du vill runda av såsen och vänd till sist ner persiljan.
  • Servera med kokt potatis som gaffelmosas (tack för uttrycket Stefan Ekengren) med en klick smör och pannbiffarna såklart!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB