Potatistortilla med fajitabönor och koriander

302

Oerhörd enkel, men supergod, tortilla med fajitabönor och koriander.

Potatistortilla med fajitabönor och koriander

Portioner 4

Ingredienser

  • 700 g fast potatis
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 gul lök skuren i tunna skivor
  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 7 ägg
  • 1 burk Heinz vita bönor 390 g
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 schalottenlök
  • 3-4 stänk grön tabasco
  • 1 lime
  • havssalt
  • 30 g Mixsallad

Instruktioner

  • Skala potatisen och skär den i 0,5 cm tjocka skivor.
  • Värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i potatis och lök och sautera dem i 10–15 minuter. Salta och peppra. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Knäck äggen i en skål, tillsätt potatis och lök och vänd runt så att allt blandas väl.
  • Häll ner blandningen i en het stekpanna och stek i 10–15 minuter på medelvärme. Smeten ska sätta sig ute i kanten men fortfarande vara lite lös och krämig i mitten.
  • Täck tortillan med ett platt lock och vänd pannan upp och ner så att tortillan hamnar på locket. Låt den sedan glida ner i stekpannan med den stekta sidan uppåt. Stek den andra sidan i ett par minuter, tills den är gyllenbrun och frasig.
  • Värm på bönorna i en kastrull , skala och finhacka schalottenlöken och krydda med hackad koriander, schalottenlök, lite salt och pressad lime.
  • Servera tortillan nystekt med Fajitabönor och grönsallad.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB