Vietnamesiska rispappersrullar med jordnötsdipp 

1.1K
MUMS!
För sommarens strandhäng!

De här rispappersrullarna är det perfekt käket för sommarens strandhäng.

Vietnamesiska rispappersrullar med jordnötsdipp 

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 paket rispapper
  • 1 huvudsallad
  • 200 g kokta glasnudlar
  • 100 g ärtskott
  • 1 kruka koriander
  • 15-20 skalade räkor

JORDNÖTSDIPP

  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl mjölk

Instruktioner

DIPP

  • Finhacka vitlöken och blanda med resten av ingredienserna.
  • Kicka in i mikron 30 sekunder … klart.

RULLAR

  • Doppa rispapperen i ljummet vatten 10–15 sekunder.
  • Lägg ett salladsblad på ett rispapper och fyll med nudlar, ärtskott och koriander. Rulla ihop salladsbladet.
  • Dela räkorna på längden och lägg några längs med salladsbladet. Rulla ihop rispapperet.
  • Doppa rullarna i såsen och käka!
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB