Lompe – potatisbröd på grillen

2.8K

Min version av Lompe. Ett norskt potatisbröd som jag gör på grillen. Serverar med bland annat grillad vattenmelon och en go yoghurt med pimento & pecorino.

Lompe – potatisbröd på grillen

Ingredienser

  • 725 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 15 g socker
  • 15 g salt
  • 500 g skalad potatis
  • 50 g smält smör
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • Olivolja till pensling
  • Grovt grahamsmjöl till utkavling

Instruktioner

  • Häll på vatten precis så att det täcker potatisen. Koka den mjuk och mixa den sedan med vattnet och allt till en lös potatiskräm (ser jättekonstigt ut ☺) & låt svalna.
  • Blanda alla övriga ingredienser i en degbunke och arbeta ihop degen.
  • Dela degen i små bollar (typ stor golfboll) och låt vila 30 minuter.
  • Kavla ut varje boll tunt med lite grahamsmjöl på bordet och pensla dem med olivolja.
  • Lägg på grillen eller på en stor stekhäll och grädda på hög värme ett par minuter på varje sida.
Måltid: Bröd & kakor, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB