Som Tam (grön papayasallad)

309

Passar fint till det grillade! Torkade räkor hittar du i asiatiska matbutiker, gärna thailändska. De ger umami och är en av stöttepelarna i som tam.

Som Tam (grön papayasallad)

Portioner 4 salladssugna

Ingredienser

  • 1 skalad grön papaya
  • 3 longbeans eller 1 näve gröna
  • brytbönor
  • 2 tomater
  • 3 skalade vitlöksklyftor
  • ½-1 thaichili (bird’s eye – extremt stark, så ta det lugnt)
  • 2 msk hackade torkade räkor
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk kokossocker eller honung
  • 1 dl limesaft
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe koriander
  • 1 dl grovt hackade jordnötter

Instruktioner

  • Strimla papaya och bönor och lägg på ett fat.
  • Hacka tomaterna i grova tärningar.
  • Mortla vitlöken med chili och räkor till en massa.
  • Tillsätt fisksås, socker samt limesaft och mortla lätt eller rör om med en sked.
  • Blanda ner tomaterna i dressingen. Häll dressingen över papaya och bönor och blanda.
  • Skicka i skivad salladslök, hackad koriander och jordnötter, blanda igen. Servera!
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB