Örtstekt kycklingbröst

3.5K

Supergott med en risotto till. T.ex. en risotto på höstsvamp, mascarpone och vaxbönor.

Örtstekt kycklingbröst

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 hel majskyckling på ben
  • 1 stort knippe färska örter
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • Smör och olivolja till stekning
  • 1 halverad vitlök med skal till stekning
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 grillpinne

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär ut kycklingbröstet från skrovet genom att börja skära ut från undersidan av skrovet så båda filéerna hänger ihop i skinnet.
  • Hacka över örterna grovt.
  • Strö över örter och citronskal på kycklingbrösten och smaksätt med salt och peppar.
  • Fäst ihop kycklingen med en grillpinne så den håller ihop vid stekning.
  • Hetta upp en stekpanna med smör, olivolja och vitlök. Bryn kycklingen ett par minuter per sida och sätt in i ugn.
  • Stek kycklingen till 68-70° innertemperatur. Låt vila ett par minuter innan servering och skär upp i skivor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB