Hel kyckling i kall ugn

2.2K

Ja ni läste rätt. Kyckling i KALL ugn. 🙂

Hel kyckling i kall ugn

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 majskyckling på ca 2,2 kg
  • 600 g rödkål
  • 2 msk olivolja till ugnsplåten
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl sherryvinäger
  • 1 msk smör
  • havssalt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Lägg kycklingen med bröstet nedåt på en skärbräda. Klipp upp den längs med ryggbenet ända fram till halsen.
  • Vänd på kycklingen så bröstdelen kommer uppåt. Platta till kycklingen över bröstbenet med handflatan så den ligger helt utfläkt. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  • Skär ner rödkålen i grova bitar och lägg på en smord ugnsplåt med vitlöken. Ringla över sirap och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.
  • Placera kycklingen på kålen och sätt in alltsammans i KALL UGN!
  • Sätt ugnen till 200 grader och stek i ca 45 minuter. Ta temperatur strax innan avslut. Kycklingen bör ha en innertemperatur på minst 70 grader.
  • Ta ut plåten och lägg upp kycklingen på ett fat och håll varm.
  • Lyft över kål och stekjuicen i en kastrull och koka in vätskan nästan helt. Tillsätt en klick smör på slutet och servera med kycklingen.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB