Glaserad spetskål med äpple

354

Till våra stekta gåsbröst bjuder vi på en ljuvlig garnityr: glaserad spetskål med äpple! Enkelt men så otroligt gott – en riktig höstdröm som kompletterar de stekta gåsbrösten perfekt!

Alla recept till gåsamiddagen hittar du här!

Glaserad spetskål med äpple

Ingredienser

  • 400 g röd spetskål
  • 1 nät rosenkål/brysselkål
  • 3 äpple
  • 4-5 msk gåsfett
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk Sherryvinäger
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Skär ner spetskålen i grova bitar och dela brysselkålen.
  • Hetta upp en kastrull med gåsfettet och bryn kålen gyllenbrun ett par minuter.
  • När kålen mjuknat så tillsätter vi sirap och vinäger och låter smakerna koka in i kålen.
  • Klyfta äpplena och vänd ner i kålen så dom blir varma. Avsluta med salt och peppar och håll varmt till servering!
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB