Till våra stekta gåsbröst bjuder vi på en ljuvlig garnityr: glaserad spetskål med äpple! Enkelt men så otroligt gott – en riktig höstdröm som kompletterar de stekta gåsbrösten perfekt!
Alla recept till gåsamiddagen hittar du här!
Glaserad spetskål med äpple
Ingredienser
- 400 g röd spetskål
- 1 nät rosenkål/brysselkål
- 3 äpple
- 4-5 msk gåsfett
- 3 msk ljus sirap
- 2 msk Sherryvinäger
- Salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Skär ner spetskålen i grova bitar och dela brysselkålen.
- Hetta upp en kastrull med gåsfettet och bryn kålen gyllenbrun ett par minuter.
- När kålen mjuknat så tillsätter vi sirap och vinäger och låter smakerna koka in i kålen.
- Klyfta äpplena och vänd ner i kålen så dom blir varma. Avsluta med salt och peppar och håll varmt till servering!