Har du nån magisk hemlig ingrediens i din mat? För mig är det helt klart kycklinglever i min bolognese! Men shh, det är vår lilla hemlighet. 😜
Ragu Bolognese
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 150 g kycklinglever
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar San Marzano-tomater (ca 800 g)
- 3 vitlöksklyftor
- 2 blekselleristjälkar
- 2 msk olivolja
- 1 ½ msk blandade torkade kryddor – (salvia, timjan, rosmarin, oregano)
- Spaghetti
- Riven parmesanost
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skala vitlöksklyftorna. Skär vitlök och blekselleristjälkar i tunna skivor.
- Fräs en stund i olivolja i en panna.
- Lägg i de torkade kryddorna och tomatpurén. Låt allt fräsa i ett par minuter.
- Tillsätt blandfärsen, finfördela med en trägaffel och bryn i några minuter.
- Skär kycklinglevern i fina tärningar och lägg ner i pannan.
- Häll i burktomaterna, sänk värmen och låt sjuda i cirka 25 minuter.
- Smaksätt med salt och lite svartpeppar ur kvarn.
- Servera med nykokt spaghetti och riven parmesanost.