Servera gärna med en ostpaj med kummin.
Foto: Lennart Weibull
Vitlöksgratinerade havskräftor
Ingredienser
- 12 havskräftor
- 150 g smör
- 3 vitlöksklyftor
- rivet skal och saft från 1 citron
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1 dl fint hackade örter t ex gräslök, persilja och basilika
- havssalt och svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Värm ugnen till 250 grader med grilleffekt.
- Dela havskräftorna på längden och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt.
- Rör smöret mjukt. Skala och hacka vitlöken. Blanda smöret med vitlök, citronskal och saft, sambal oelek och örter. Smaksätt med salt och peppar.
- Bred smöret på havskräftorna och ställ formen i ugnen. Låt stå i 4–5 minuter, tills smöret smälter och kräftorna är fint grillade.