Vitlöksgratinerade havskräftor

28.6K

Servera gärna med en ostpaj med kummin.

Foto: Lennart Weibull

Vitlöksgratinerade havskräftor

Portioner 4

Ingredienser

  • 12 havskräftor
  • 150 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl fint hackade örter t ex gräslök, persilja och basilika
  • havssalt och svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 250 grader med grilleffekt.
  • Dela havskräftorna på längden och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt.
  • Rör smöret mjukt. Skala och hacka vitlöken. Blanda smöret med vitlök, citronskal och saft, sambal oelek och örter. Smaksätt med salt och peppar.
  • Bred smöret på havskräftorna och ställ formen i ugnen. Låt stå i 4–5 minuter, tills smöret smälter och kräftorna är fint grillade.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB