Gulbeta med pocherade ostron och krondill

511

Gulbeta med pocherade ostron och krondill

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 ostron
  • 4 kokta gulbetor
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 citron
  • 3-4 msk gräsig olivolja
  • klippt krondill till servering

Instruktioner

  • Koka upp vatten i en kastrull. Ställ iordning ett kallt vattenbad med is.
  • Lägg i ostronen i kokande vatten och ta tiden till 90 sekunder. Lyft upp direkt ner i isbadet så kokningen avstannar.
  • Skiva gulbetorna och finhacka löken, öppna och ta ur ostronen och spara saften i en skål. Skär ner ostronen i bitar.
  • Lägg upp gulbetor, ostron och finhackad lök på ett fat. Pressa över citronsaft.
  • Rör samman ostronsaften med olivolja och skeda över rätten. Smaksätt med krondill och servera.
Måltid: Förrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB