Oerhörd enkel, men supergod, tortilla med fajitabönor och koriander.
Potatistortilla med fajitabönor och koriander
Ingredienser
- 700 g fast potatis
- 1,5 dl olivolja
- 1 gul lök skuren i tunna skivor
- 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
- 7 ägg
- 1 burk Heinz vita bönor 390 g
- 1 knippe färsk koriander
- 1 schalottenlök
- 3-4 stänk grön tabasco
- 1 lime
- havssalt
- 30 g Mixsallad
Instruktioner
- Skala potatisen och skär den i 0,5 cm tjocka skivor.
- Värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i potatis och lök och sautera dem i 10–15 minuter. Salta och peppra. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Knäck äggen i en skål, tillsätt potatis och lök och vänd runt så att allt blandas väl.
- Häll ner blandningen i en het stekpanna och stek i 10–15 minuter på medelvärme. Smeten ska sätta sig ute i kanten men fortfarande vara lite lös och krämig i mitten.
- Täck tortillan med ett platt lock och vänd pannan upp och ner så att tortillan hamnar på locket. Låt den sedan glida ner i stekpannan med den stekta sidan uppåt. Stek den andra sidan i ett par minuter, tills den är gyllenbrun och frasig.
- Värm på bönorna i en kastrull , skala och finhacka schalottenlöken och krydda med hackad koriander, schalottenlök, lite salt och pressad lime.
- Servera tortillan nystekt med Fajitabönor och grönsallad.