Vitvinskokta musslor med persilja och vitlök

592
TIPS!

Funkar både som förrätt & huvudrätt.

Vitvinskokta musslor med persilja och vitlök

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 nät färska blåmusslor (1 kg)
  • 1

    gul lök


  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja (50 g)
  • 3-4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt och vitpeppar från kvarn
  • 0,5 citron

Instruktioner

  • Skölj och skrubba musslorna väl. Släng öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
  • Plocka bladen från persiljan och spara stjälkarna till koket.
  • Skala och skiva ner lök och vitlök tunt, fräs lök och persiljestjälkar med olivolja i en rymlig 
kastrull. Häll i musslorna och låt dem svettas på hög värme i 1-2 minuter.
  • Häll på vinet och vatten och sätt på locket. Låt musslorna koka hastigt i cirka 45 minuter tills dom öppnat sig. Skaka gärna grytan en till två gånger.
  • Lyft upp musslorna ur grytan och lägg dem i djupa tallrikar.
  • Häll i grädden i grytan med musselbuljongen och låt soppan koka upp.
  • Lägg persiljan i en mixerkanna och mixa soppan skummig och skönt grön.
  • Smaka av soppan med salt och peppar samt lite pressad citronsaft. Häll över soppan på musslorna och servera med ett gott surdegsbröd.
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Soppa

Har du lagat det här?

Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.

Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB