Glödgrillade blåmusslor och mojo rojo

955

Gillar man skaldjur är blåmusslor ett billigt & gott alternativ.

Glödgrillade blåmusslor och mojo rojo 

Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipulver anchochili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 ½ dl olivolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 kg blåmusslor
  • flingsalt

Instruktioner

Börja med mojon!

  • Kör vitlök, chilipulver, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och 1 tsk salt i en matberedare tills en slät pasta bildats.
  • Med maskinen igång, ringla i oljan och kör till en grov sås. Smaka av med vinäger och salt.

Musslor!

  • Tänd en fin glödbädd av träkol i grillen.
  • Skrubba och skölj musslorna, släng de som är trasiga eller öppna.
  • Lägg musslorna i en nätsil och ställ silen direkt i glöden – grilla ett par minuter tills de har öppnat sig och fått en ordentlig grillsmak. Skaka runt ordentligt och täck med ett lock om du vill … Det går fort om grillglöden är het.
  • Lägg upp musslorna på ett fat, dippa varje mussla i lite mojo rojo när ni käkar. Svep!
Måltid: Tillbehör, Tilltugg & Godis
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB