Spaghetti vongole

211

Foto: Johan Kalén

Spaghetti vongole

Ingredienser

  • 1 kg vongolemusslor
  • 4 liter vatten
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 krm chiliflakes
  • 2,5 dl vitt vin
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka upp 4 liter vatten och 2 msk salt i en stor kastrull.
  • Lägg i 300 g spaghetti och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Rensa och skölj 1 kg vongolemusslor. Knacka på öppna musslor och släng dem som inte stänger sig.
  • Hetta upp en stor vid sauteuse på spisen. Häll i 3 msk olivolja och 3 hackade vitlöksklyftor, 200 g körsbärstomater i halvor och 2 krm chiliflakes och fräs i några minuter.
  • Tillsätt musslorna och 2,5 dl vitt vin. Lägg på ett lock och låt koka i 3–4 minuter tills musslorna öppnar sig.
  • Häll av pastan och vänd ner i musselkoket med lite av kokvattnet. Ringla till sist över 2 msk olivolja och salta och peppra.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB