Caponata

1.3K
TIPS!

Kan ätas både varm & kall

En grönsaksröra som kan ätas både varm och kall. Servera som tillbehör eller bara på några skivor rostat surdegsbröd.

Se video

Caponata

Ingredienser

  • 3 små aubergine
  • 2 stjälkar bladselleri, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 mogna tomater, grovt tärnade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 3 msk gula russin
  • 3-4 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 msk chilisås
  • salt & peppar, efter smak
  • hackad basilika till servering
  • olivolja till stekning och servering

Instruktioner

  • Skär ner aubergin i stora tärningar och vänd runt dem med lite salt. Låt ligga under lätt press 20–25 minuter så vätskan dras ur.
  • Stek auberginen i torr stekpanna tills de får färg. Gå i med ett par matskedar olivolja och resten av grönsakerna och löken. Stek på medelhög värme ett par minuter tills grönsakerna börjar få färg.
  • Häll i oliver, russin, sardeller, kapris, äppelcidervinäger och en tuss socker och rör om.
  • Låt puttra under lock i ca 10 minuter tills grönsakerna är riktigt mjuka och saftiga. Smaka av med salt och peppar och vänd ner chilisåsen.
  • Garnera med hackad basilika och ringla lite olivolja över. Servera som tillbehör eller bara på några skivor rostat surdegsbröd.

Video

Måltid: Huvudrätt

Har du lagat det här?

Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.

Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB