Melanzane med lökörtsallad

1.8K
MUMS!
En italiensk klassiker!

En italiensk klassiker som jag serverar med en skönt grön lökdressing.

Receptet är hämtat från min kokbok ”Käka gott månad för månad”.

Melanzane med lökörtsallad

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 zucchini
  • 1 burk tomatsås (425 g)
  • 0,5 knippe basilika
  • 1 mozzarella (125 g)
  • 1,5 dl riven parmesan
  • olivolja och salt

SALLADSDRESSING

  • 0,25 huvud grönsallad
  • 1 knipplök
  • 1 knippe kruspersilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja
  • saften från 1 citron
  • tabasco och salt

TILL SERVERING

  • resten av salladen till dressingen, basilikablad och lite skalad silverlök

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Skiva auberginer och zucchini i 0,5–1 cm tjocka skivor, salta dem och lägg i en skål. Låt stå sisådär 30 minuter.
  • Bryn/stek aubergineskivorna i omgångar i en torr stekpanna tills de får färg. Tillsätt sen lite olivolja mot slutet. Japp, ni hörde rätt, torr stekpanna! Fin färg får de i en torr het panna, olivoljan i slutet är för smaken.
  • Varva aubergine, zucchini, tomatsås, basilikablad, skivad mozzarella och parmesan i en smord ugnsform. Spara lite parmesan till toppen.
  • Kasa in i ugnen och tillaga ca 25 minuter.

UNDER TIDEN…

  • Blanda alla ingredienser till dressingen, mixa med en stavmixer till en grön, slät och lite tjockare dressing.
  • Bryt resterande sallad i bitar och blanda med basilika och dressing.
  • Toppa salladen med tunt skivad silverlök.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB