Parmigiana di Melanzane

1.7K

Parmigiana di Melanzane

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 burk tomatsås 425 g
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl riven parmesan
  • 0,5 kruka basilika
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skiva auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor.
  • Salta skivorna lätt och lägg i en skål med lätt press, låt ligga ca 30 minuter så att vätskan dras ur.
  • Bryn/stek aubergineskivorna i omgångar i torr stekpanna tills dom får färg. Tillsätt sen lite olivolja mot slutet för smaken skull.
  • Varva aubergine, tomatsås, basilikablad, mozzarella och lite parmesan i en smord ugnsform.
  • Avsluta med lite sås och toppa med riven parmesan.
  • Grädda klart i ugnen i ugnen i 20 -25 minuter till den känns lite gratinerad på ytan.
  • Den är god att käka direkt med lite bröd, men godast är den dagen efter när smakerna satt sig ordentligt. Supergott i lunchlådan!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB