Ugnstekta auberginer med blåmusslor och mynta

2.2K

Ugnstekta auberginer med blåmusslor och mynta

Portioner 4

Ingredienser

  • 3 auberginer
  • 1 burk inlagda musslor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe mynta
  • 25 g parmesan, riven
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Sherryvinäger

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 200°.
  • Skär auberginen grova bitar, vänd runt auberginen med några nypor salt, finhackad vitlök och 0,5 dl olivolja och lägg upp på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Baka av i ugnen i ca 15-20 minuter tills dom är mjuka och gyllene. Ta ut och låt svalna.
  • Plocka myntablad från kvistarna. Lägg upp auberginen i en skål och vänd ner mynta, stänk över sherryvinäger och lite extra olivolja.
  • Lägg upp på ett fat tillsammans med blåmusslor och strö över riven parmesan. Servera!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB