Perfekt till grillad fisk eller kyckling.
Ugnsrostad aubergin med sesam och kumminsalt
Ingredienser
- 2 auberginer
- Kryddsalt
- 2 msk rostade sesamfrö
- 2 tsk kumminfrö
- 1,5 tsk havssalt
- 0,5 citron
- 1 knippe oxalis eller krasse
Instruktioner
- Sätt ugnen till 200 grader, picka små hål i auberginen med en gaffel eller provsticka.
- Lägg in auberginen i ugnen i ca 20-25 minuter tills den känns mjuk och mör. Känn gärna med en provsticka. Ta ut och låt auberginen svalna.
- Stöt ingredienserna till kryddsaltet i en mortel.
- Pilla av skalet från auberginen och lägg den på ett fat. Mosa till den med en gaffel lite lätt och smaksätt med kryddsaltet och pressad citronsaft.
- Avsluta med att plocka över örter och servera direkt till t.ex. grillad fisk eller kyckling.