Snabb kreolsk Jambalaya med kräftor och chorizo
Ingredienser
- 1 majskolv
- 1,5 dl ris
- 3 fula tomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 g chorizo eller annan stark korv
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk smör och neutral rapsolja till stekning
- 1 burk krossad tomat
- 4 dl vatten
- 1 knippe persilja
- 1 stor näve kokta signalkräftor (eller hur många ni vill)
- Salt och svartpeppar till smaksättning
Instruktioner
- Skala och skiva lök och vitlök. Skär ner korven och tomaterna i bitar och skär av majskornen från majskolven.
- Fräs allt utom kräftorna i en gryta med smör och rapsolja.
- Slå på riset, rökt paprikapulver, krossad tomat och vatten och låt koka upp under lock.
- Låt småkoka i ca 15 minuter tills riset är färdigt. Smaksätt med salt och peppar.
- Vänd ner kräftor och hackad persilja i grytan och servera direkt!
Har du lagat det här?
Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.