Små madeleinebröd med filmjölk och kanel

276
TIPS!
Servera med brieost!

Servera dessa små godingarna med lite brieost och fikon.

Små madeleinebröd med filmjölk och kanel

Portioner 1 stort gäng

Ingredienser

  • 2 dl stenmalet vetemjöl special
  • 1,5 dl virvelmjöl eller graham
  • 1,5 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl krossat bovete
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl solrosfrö
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl gula russin
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 2 msk kokosolja eller neutral rapsolja
  • 0,5 liter filmjölk (Pepparkaka)
  • Brynt smör till pensling
  • Kanelsocker att rulla bröden i

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 190° (varmluft).
  • Blanda bovete, linfrö och solrosfrön i en skål. Koka upp ca 2,5 dl vatten och slå över fröna så det täcker och låt blötläggas i ca 10 minuter så det sväller ordentligt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt filmjölk, sirap, olja och de blötlagda fröna. Blanda väl till en tjock smet.
  • Häll upp i madeleineformar och grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 15-18 minuter tills dom ”puffar upp”.
  • Ta ut och pensla dem med brynt smör, rulla dem i kanelsocker och servera direkt när de fått svalna lite.
Måltid: Tilltugg & Godis
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB