Ugnsbakad butternutpumpa med ricotta och salvia

286

Enklare än så här kan det knappast bli. Prova – och du och pumpan kommer att bli vänner för livet. Ställ fram formen och låt gästerna själva få gröpa ur sina smakportioner direkt från skalet. En social rätt helt enkelt!

Ugnsbakad butternutpumpa med ricotta och salvia

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 medelstor butternutpumpa
  • 100 g Västerbottenost eller Kvibille blåmögelost
  • 4 msk ricotta
  • saften från 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk lönnsirap eller ljus sirap
  • 2 kvistar färsk salvia
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Dela pumpan på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg pumpan i en ugnsfast form.
  • Blanda ost och ricotta och fördela osten i urgröpningen efter kärnorna. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja och sirap. Toppa med plockade salviakvistar och salt och peppar.
  • Baka i ugnen i 35–40 minuter tills osten har fått fin färg.
  • Servera på julbordet eller som tillbehör till exempelvis stekt kycklingbröst eller på en buffé.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB